Utbildning grafisk design

Som grafisk designer finns det goda möjligheter till en mängd olika arbetsalternativ, och du kan få stor frihet när du arbetar inom området.  Hur långt du kommer är helt upp till dig själv, och det finns också goda möjligheter till att starta eget företag. De flesta som börjar läsa kurser inom grafisk design har redan ett intresse för ämnet, men det är inte alls nödvändigt. Du kan vara en nybörjare såväl som en erfaren designer för att påbörja en utbildning.

 

De flesta utbildningar är utformade så att även sökande utan erfarenhet ska kunna genomföra den. Utbildningarna brukar ha det upplägget att den studerande ska få de rätta verktygen till att förstå vad grafisk design handlar om och lära sig hur de praktiska aspekterna fungerar.

På Konstfack går det att läsa ett kandidatprogram inom grafisk design och illustrationUtbildningen består av 180 hp och de delas lika mellan de båda ämnena. Tanken är att ge den studerande en bredare grund att stå på. På så sätt kan studenten också öka sina chanser i sitt framtida arbetsliv. Utbildningen är uppdelad i tre delar. Den första delen är grafisk design som även innehåller typografi, den andra illustration där fotografisk bild och grafik är inkluderad, och den tredje delen behandlar rörlig media så som animation, video och webb. Efter avklarad utbildning får studenten en konstnärlig kandidatexamen.prog-banner-masters-design

 

Utbildningen på Konstfack är ett bra exempel på en utbildning som ger den studerande både praktiska och teoretiska kunskaper. Det finns dock också många andra utbildningar inom grafisk design. Studentum är en sida på nätet som enkelt och organiserat listar olika utbildningar relevanta för ämnet grafisk design.

 

Ett tips för den som inte har en intressant utbildning i sin kommun och som inte har möjlighet att flytta är att läsa en distanskurs. Det finns gott om distanskurser inom grafisk design. På Studentum finns det bland annat en distansutbildning via Nordisk Designskola. Den är inte lika omfattande som de olika högskoleprogrammen men ger ändå en god grund som kan hjälpa till både vid arbetssökande och vid att ge dig en inblick i vad grafisk design är för något. Fördelen med den här kursen via Nordisk Designskola är att den sköts helt utan några obligatoriska träffar. Det är en bra möjlighet för den som vill kunna styra mer över sin egen tid och upplägget av uppgifter, vilket också kan vara bra träning inför det kommande arbetslivet.

originmag